Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan Föreläsning Frisk utan flum

2017-12-19 18:48
Den 22 januari 2018 kl 19 i Ytterby blir det föreläsning för klubbens medlemmar. Jessica Norrbom och Maria Ahlsén kommer hålla föreläsning om sin bok Frisk utan Flum.
  • Uppdaterad: 2017-12-19 18:48

Attunda OK sparkar igång 10-årsfirande med en föreläsning måndagen den 22 januari 2018 när Jessica Norrbom och Maria Ahlsén kommer till Ytterby för att prata om sin bok Frisk Utan Flum.

Kvällens program blir fika, vi dukar upp kl 18:30, och sedan en föreläsning med Jessica och Maria som börjar kl 19.

Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa

Maria_Jessica_fortasanaDen här föreläsningen utgår från boken ”Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa” och varvar praktiska åtgärder med information om vad som händer med en kropp som aktiveras och får bättre mat. Vad händer när en muskel får signalen att dra ihop sig och varför är det så nyttigt? Vad gör vår tarmflora och hur får vi den att blomstra? Varför ser livsmedelsrekommendationerna ut som de gör? Hur lite måste man röra på sig, och träna, för att ändå få hälsoeffekter?

Myter och vanföreställningar reds ut: Vilken detox är bäst, hur effektivt är tarmsköljning, vad bör man äta direkt efter träning, får man äta potatis, varför måste man jogga innan frukost?

Jessica Norrbom och Maria Ahlsén har båda disputerat i fysiologi vid Karolinska Institutet och driver tillsammans företaget fortasana.  

I samband med föreläsningen finns möjlighet att köpa boken Frisk utan flum till specialpris (200 kr). Faktura skickas på mail i efterhand.

--

Anmäl gärna ert intresse av att komma på föreläsningen med en kommentar nedan, så vi kan beräkna fika.


Välkomna!

Har du kunskaper inom ett ämne som skulle vara intressant för flera inom klubben?
Vill du hålla en banläggarkurs för ungdomsgruppen? Prata om ätstörningar? Hur använder man en träningsdagbok? Fixa med en nybörjarkurs för icke-orienterande föräldrar? Eller har du idéer och tips om flera föreläsare som vi borde kontakta? Kontakta styrelsen med ditt förslag.

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd
Bli medlem

attunda-bloggen
attunda-twitter

Postadress:
Attunda OK
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info

Partners


Puustelli