Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning från styrelsen

18 JUN 2020 09:04
Attunda OKs styrelse skickar sommarhälsningar till klubbens alla medlemmar.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 09:04

Sommarhälsning från styrelsen

 

Plötsligt händer det oväntade, det ingen av oss i sina vildaste fantasier ens kunde drömma om. Corona-situationen har onekligen dominerat första halvåret i år och det har blivit en konstig vår på många sätt. Att all tävlingsverksamhet under vår- och sommarsäsongen har blivit inställda är bara en av alla de saker som påverkat våra liv. Vi har också fått anpassa oss efter rekommendationer som bl.a. gjort att vår arbetssituation och vårt sociala umgänge påverkats. Det är i situationer som dessa vi också hittar kreativa lösningar för att vardagen ändå ska fungera.

I den bästa av världar får vi hoppas på att viss tävlingsverksamhet kan komma igång under hösten, men vi lever fortfarande i ovisshet.

Vi får följa utvecklingen och den senaste informationen från folkhälsomyndigheten, SOFT:s och StOF:s hemsidor.

Vi är imponerade över det engagemang och den kreativitet som många av er visat under våren. Ni har sett till att hålla träningsverksamheten igång med stor entusiasm och dessa tillfällen har också lockat många deltagare. Nu kommer en sommar och det finns redan nu en del aktiviteter planerade. Dessutom erbjuds många bra träningstillfällen av klubbar, inte bara i Stockholmsregionen, utan även i många andra distrikt.

Naturpass finns också över många områden och för er som vill träna sprint-OL finns Hitta-Ut. Bara i Stockholms city finns 139 checkpoints, men det finns också Hitta-Ut i Järva-området (Rinkeby) och snart över området vid Eggeby gård.

Enligt uppgift kommer det att genomföras en del barn- och ungdomsläger under sommaren vid Domarudden och ett läger för 15-16-åringar i Norberg.

För våra elitlöpare arrangeras kontinuerligt bra träningar även under sommaren i samarbetet med Järfälla OK och Sundbybergs IK (JAS).

Tiomila

När vi tänker Tiomila går våra tankar i första hand till alla er som lagt ned otroligt mycket jobb inför arrangemanget, för att sedan få besked om att tävlingarna är inställda.

Efter beslutet vidtogs ett hårt arbete för att dels hitta lösningar för att kunna återanvända så mycket som möjligt av alla förberedelser och dels för att rädda den ekonomiska situationen som vi i och med beslutet hamnade i.

Våra förutsättningar för att kunna flytta arrangemanget till hösten grusades när Försvarsmakten inte kunde lova oss tillträde till området p.g.a. deras åtagande i samband med pandemin.

P.g.a. redan ingångna avtal visade det sig också att vi inte fick möjlighet att arrangera 2021 eller 2022, vilket hade varit möjligt eftersom vi för dessa år fått OK från Försvarsmakten.

Vi har nu tillsammans med årets övriga arrangörsklubbar blivit erbjudna arrangemanget 2024. Vi har ställt oss positiva till att gå in i fortsatta diskussioner, men inte låst oss för något åtagande.

När det gäller den ekonomiska delen har vi i första läget blivit lovade att få ersättning för de kostnader som vi haft. Diskussioner pågår om vi dessutom skulle kunna få viss ersättning för nedlagt arbete/ utebliven vinst.

25manna

Inom kort kommer det beslut om det blir något 25-manna till hösten. Om det inte blir av kommer 25-manna-programmet att skjutas ett år framåt i tiden. Detta innebär då att vi är med och arrangerar 25-manna 2022 istället för 2021.

Uppdatering angående 25-manna, som kom kl 09:50 den 18 juni: http://www.25manna.se/25manna-10-11-oktober-2020-stalls-in/

Mera information angående 25manna 2021 som Attunda OK är med och arrangerar kommer efter sommaren.

O-ringen 2025

Vi har också sagt att vi är positiva till att vara med i det fortsatta arbetet för att utreda förutsättningarna för ett O-ringen i Stockholm 2025 (2026).

Lars Gerhardsson kommer för vår räkning att ingå i ett s.k. föreningsråd, som jobbar vidare med frågan.

Idag är det 16 klubbar som anmält intresse att vara med.

Night Trail Run

Som det nu ser ut blir klubbens enda stora arrangemang i år Night Trail Run, 24/10. Olika upplägg finslipas givet läget. Information kommer om någon vecka, meddelar tävlingsledare Stefan Knorn.

KM

Sprint-KM arrangerades av Erik Antonsson och Björn Lövdahl vid Tibble Åva Gymnasium, sedan arrangerades Lång-KM för ungdomar upp till 14 års ålder av Marcus Stenebo, Viktor Sone och Elis och Sofia Ivers på nationaldagen. Dessutom genomfördes Natt-KM tillsammans med Väsby OK.  

Skogskul

Anna Strand och Erik Antonsson har med beröm godkänt ansvarat för Skogskul och i år har det varit 26 barn inskrivna och fem i kö. Helt fantastiskt!

Dessutom har det varit många föräldrar med som sagt att de vill lära sig orientera.

Av den anledningen anordnade vi med kort varsel en introduktion för vuxna som ville lära sig orientering. Under Nina Ivers och Erik Antonssons ledning, med undertecknad som biträde samlades vi vid Rösjöbadet samma kväll som Jukolarodeon och det var 8 vuxna som deltog.

Alla fick mersmak och lovade nästan på stående fot att anmäla sig till en nybörjarkurs till hösten. Nu gäller det att vi fixar en kurs, för det finns ett stort intresse för orienteringssporten idag.

Ett litet förtydligande: 26 stycken och 5 i kö gäller grupperna på tisdagar. Våra grupper på måndagar, som startades upp förra året, i Rotebro har dessutom haft 31 barn som deltagit. Sammanlagt 57 barn alltså i Skogskul- och Inskolningsgrupperna under våren 😀

Street Pep

Under vecka 26 kommer Attunda OK att delta i Street Pep, som är ett mobilt aktivitetscenter/festival. Projektet är ett samarbete mellan Fryshuset och Generation Pep med målet att sammanföra lokala föreningar med barn och ungdomar. Olika föreningar kommer att delta för att locka ungdomar till deras aktivitet.

Från Attunda OK är det Viktor Sone, Marcus Stenebo och Elis Ivers som är engagerade. De kommer att visa upp orienteringen genom att arrangera labyrintorientering och sprint-OL i Fågelsångsparken, nära Sollentuna centrum.

Deltagarna får testa på och förhoppningsvis fattar några tycke för vår fantastiska idrott. För er som är nyfikna är det tisdag-torsdag mellan kl. 14:00 och 17:00 som gäller, se https://www.sollentuna.se/lov för mera information.

Hemsidan

Vi har tillsatt en arbetsgrupp som ska göra vår hemsida ännu mer attraktiv.

Gruppen består av Emeli Grafström, Andreas Fredriksson, Lena Buhre och Erik Antonsson.

Ni får jättegärna komma med idéer, tankar/ tips. Hör av er till någon i arbetsgruppen bara.

 

Ha nu en riktigt bra sommar med förhoppningsvis många orienteringsaktiviteter, även om det inte är några tävlingar.

 

Ta hand om varandra!

 

Hälsningar Styrelsen genom Jörgen Karlsson

 

This is a mailto link 

En nedladdningsbar version av nyhetsbrevet finns här

Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

Night Trail Run

 

Ytterby Attunda OKs klubbstuga

Postadress:
Attunda OK
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli