Hoppa till sidans innehåll

Jubileumsfesten

28 NOV 2018 09:03
Lördagen den 24 november firade Attunda Orienteringsklubb 10 år som klubb med träning (eller Nordcupsdeltagande) och sedan en fest för alla åldrar på kvällen. Nedan följer en sammanfattning av en fantastisk dag.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2018 09:03

Attunda firade sitt tionde år med en hejdundrande jubileumsfest i Vittra Sollentunas lokaler lördagen den 24 november 2018.

Festkommittén med Sofie R i spetsen hade dukat upp 16 bord och dekorerat med glitter och ballonger, en fin Attunda Orientering fotovägg där 102 festklädda röd-vit-svart glittriga Attundingar poserade för foton. Flera bildspel med Attundafoton snurrade runt på väggen under hela kvällen.

Välkomstdrink med mingel. Kartor som skulle sättas ihop för att pussla ihop bordsplaceringarna, alltifrån sprint-kartor till Tiomilakartan fick Attundingar över alla åldrar att prata kartor och tävlingsminnen febrilt med varandra för att pussla ihop kartorna.

Till slut hade alla hittat sina platser, tre större bord fyllda med ungdomar som ett tecken på klubbens fantastiska lovande framtid – stora delar av årets 25manna lag var med på festen och påminde alla över 20 att det där med att få en plats i första-laget blir inte lättare allt eftersom åren går.

Alla bord hade ett hemligt uppdrag, det blev tal till Daniel R som anordnade morgonens fantastiska kluriga frågesports- och minnes-OL i Törnskogen, spontana applåder vid hemliga kodord, allsång, ringdans runtomkring borden och uppmaningar tvärs över rummet lite då och då.

Toastmaster Johan R höll ordning på oss alla och uppdaterade oss med vad som låg på tallriken, när det var dags för den dignande buffén och roliga inslag som Attunda-film och Attunda News, frågesport där O-geek kammande hem titeln med tio rätta svar på en klurig frågesport där det gällde att vara både snabb och korrekt.

Ordförande Lena B höll tal och försökte summera klubbens första tio år på klubbens första fest. Inte ett helt lätt uppdrag, så det blev många applåder till många kategorier av Attunda medlemmar. Här följer huvudpunkterna från hennes tal:

Först och främst, ingen klubb utan alla medlemmar som varit med från början, medlemmar som kommit och gått. Utan alla fantastiska medlemmar finns ju inte Attunda Orienteringsklubb.

Det går inte att ha en klubb utan en styrelse, så alla som någon gång ingått i styrelsen ombads att ställa sig upp för en applåd.

Utöver dessa, så ett särskilt tack till klubbens hittills enda ordförande Håkan och Lena och till ekonomiansvariga Caroline J och Charlotte E, för deras enorma jobb att hålla ordning på ekonomin så att vi kan göra det vi allra helst vill göra – springa orientering.

Alla som någon gång varit ungdomsledare – upp och stå!

Och sen, att arrangera tävlingar kräver tävlingsledning och tävlingsadministration – alla som varit tävlingsledare, stort till smått, Tiomila, Natt-SM till Nordcupen – och fixat och råddat med administration, OLA, nätverk, bemanning. Återigen en stor grupp som är instrumentala för klubbens verksamhet.

Till sist, banläggare till tävlingar och träningar! Och ordförande passade på att be alla dessa som stod upp att tänka till om de kan ställa upp och lägga banor till Attundadubbeln 2019.

Klubben har alltifrån 475 till 498 medlemmar beroende på vilken funktion du använder när du loggar in på IdrottOnline och alla borde hedras, men det skulle inte klubbens ekonomi eller kassör Lotta tillåta, men det finns några speciella personer som gör så mycket för klubben.

Följande personer fick en litet extra tack i form av en röd ros och en liten ask med chokladtryfflar.

Roger Lindén och Mats Orbert – Utan en fungerande arena blir det ingen tävling, oavsett storlek från Tiomila till Nordcupen, de båda bygger och river våra arenor med en energi som synes vara outtömlig! De sprider dessutom en positiv stämning och en glädje i arbetet som gör att alla tar i lite extra. Dessutom ansvarar de för Ytterby och Turebergs klubbstuga, alltifrån gräsklippning till snöskottning och fixar glödlampor.

Lars Roos – för att han alltid hjälper till med banor till Veterantouren/Luffarligan. För att han skriver ut kartor till träningar (elitgruppen), till övriga interna arrangemang i tid och otid. Oftast med kort varsel. Han ställer upp och sätter ut och plockar in kontroller till träningar och andra arrangemang, bidrar med banläggar-support och ritar skolgårdskartor på sin fritid. Allas vår Morfar Roos!

Daniel Roos – För hans engagemang i klubbens elitgrupp, träningsgrupp och klubbens verksamhet trots att han bor på annan ort. Informationsspridare and sammanhållare på läger och träning.

Håkan Redtzer – klubbens första ordförande som fick klubben att lyfta, och rollerna som tävlingsledare på både Tiomila 2013 och 25manna 2018.

Anette Brunander och Nina Ivers – som var bemanningsansvariga för 25manna 2018 och pratade med ganska så säkert varenda en av medlemmarna i klubben. Vi hoppas innerligt att Anette och Nina vill göra det igen till Tiomila 2020!

Anette Brunander och Åsa Wilestedt – för ihärdigt arbete under alla år (om inte precis alla, så många) har skött registrering av aktivitetsbidrag, registrering av lärgrupper. Allt detta arbete innebär pengar till klubben.

Åsa Lundgren – för att hon var personalansvarig under Tiomila 2013.

Sist men inte minst, Sofie Redtzer som såg till att vi fick en fantastisk fest, vilket var de flestas önskemål när vi frågade i 25mannaprogrammet vad vi skulle göra nästa år – och alla sa fest – och Sofie fixade och trixade med stor hjälp av övriga i familjen Redtzer och andra i festkommittén.

Till sist, när jag flyttade hem till Sverige med familjen så var det inte helt lätt att återvända men orienteringen gjorde det så mycket lättare. Jag tycker det är särskilt passande att Attundas första fest är samma helg som Thanksgiving, för dagen innan amerikaner pucklar på varandra i affären så samlas familjer och vänner tillsammans och äter god mat, och är tacksamma för varandras sällskap. Så tack så mycket, ni är bäst, vi är bäst!

-

Kvällen fortsatte med efterrätt, kladdkaka och hallon och vispgrädde till kaffet och te och lite flera tal. Inklusive ett ”konstigt tal” som blev en Attunda sång framförd av Esbjörn.

Attunda Nattrunda
(Melodi: Sjösala vals)

Järvafältet ligger väldigt ödsligt och kallt.

Skymningen sig sänker och fåglarna tystnar.

Gammeltraktorn står där som en spöklik gestalt.

Lammen ligger stilla och tyst är ju allt.

Men igenom mörkret där kommer en karavan.

Och skogen lyses upp utav pannlampor på rad.

Och tusen fötter trampar ner allt som växer uppå ängen.

Attunda nattrunda, den heter Night Trail Run!

Sen var det musik och dans i några timmar med DJ Redtzer och Attunda visade upp sin härliga gemenskap när alla från under 10 år till 80 år dansade tillsammans på dansgolvet.

---

Stort grattis till de första 10 åren Attunda Orienteringsklubb! Vi ser fram emot de nästa tio åren!

 

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

 

Ytterby Attunda OKs klubbstuga

Postadress:
Attunda OK
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli