Hoppa till sidans innehåll

Rapport från StOF konvent

21 NOV 2017 11:56
Stockholms Orienteringsförbund hade StOF konvent söndagen den 19 november vid Ågesta Folkhögskola. Mycket av det som diskuterades rör orienteringsrörelsens framtid och hur sporten skall utvecklas.
  • Skapad: 21 NOV 2017 11:56

På StOF konventet hade Attunda flera klubbmedlemmar som deltog på de olika möten och föreläsningar.

På Ordförandeträffen presenterades ett stort antal olika saker, alltifrån inkomna motioner till Förbundsmötet 2018 och genomgång av distrikts ekonomi, hur det gick på 25manna, O-ringen 2025, Elitmiljö Stockholm och Södertälje (ESSM) m.m.

Klubbmedlemmar som har synpunkter på inlämande motioner uppmanas kontakta styrelsen snarast, senast 30/11 för att styrelsen skall hinna sammanställa eventuella kommentarer till StOF styrelsen.

Här finns en lista på motioner till Förbundsmötet 2018:

https://www.svenskorientering.se/forbundsinfo/traffarochmotesplatser/forbundsmote/2018/Inkomnamotioner/

Dessutom presenterades vad som gåtts igenom på Ordförandekonferensen 2017, och av speciellt intresse Avgiftsutredningen och Orientering för Barn och Unga där ett förslag av förändrade klasser för de yngsta nybörjarna presenterades.

Andra frågor av vikt är StOF har bildat en karta-samråd grupp. Där ippmanas klubbarna att utöka sin kompetens när det gäller regelverk, kommunicera med kommun, markägare, jaktlag och ha en längre planeringshorisont angående arrangemang.

Stockholmspolisen vill dessutom utöka samarbeta med orienteringsrörelsen för att ha kontaktpersoner inom intresserade klubbar när det gäller eftersökningar. Det kommer att hållas en utbildningskväll under vintern.

Utbildningskalendern för StOF i samarbete med SISU uppdateras här och av speciellt intresse är:

  • Att rita skolgårdskarta den 9 december
  • Banläggningskurs den 19-20 januari
  • Tävlingsledarträff 2018 den 31 januari

På Ungdomsledarträffen diskuterades även nya kretsgrupper för Ungdomsserien, hur kort-klasser och patrull borde användas mera för få flera ungdomar att springa orientering. Distriktens läger byter namn till Utvecklingsläger och det långsiktiga målet är att alla som är med på ett Domaruddslägret skall sedan fortsätta in i Juniorprojekten.

På Kommunikationsträffen diskuterades StOFnytt, distriktets egen tidning som behöver flera prenumeranter, och att klubbarna har samma problem, hur når vi ut till medlemmar och andra aktörer.

Om det är något som du vill veta mer om, hör av dig till styrelsen eller direkt till ordförande Lena med dina frågor eller kommentarer.

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

 

Ytterby Attunda OKs klubbstuga

Postadress:
Attunda OK
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli