Hoppa till sidans innehåll

Tack från Night Trail Run

28 OKT 2018 08:26
En krisp, kall kväll med månsken över Bögs Gård. Cirka 500 löpare och en massa glada Attundafunktionärer - Night Trail Run 2018 summeras - Magiskt!
  • Skapad: 28 OKT 2018 08:26

Stort tack till alla Attundas medlemmar och familjer och vänner som ställde upp som funktionärer på årets upplaga av Night Trail Run vid Bögs Gård.

Arenabyggandet började tidigt på lördagmorgon, ledda av Mats, Roger och Lars A och när sedan kvällsmörkret tog över vid den gamla scoutstugan så var magin fullständig.

NightTrailRun2018

Knappt 500 löpare kom till start, alla som sprang 10 eller 5 km fick härlig uppvärming av Maria, och sedan försvann pärlbandet av pannlampor ut i skogen på Jörgens härliga banor. Våra springande funktionärer - kvastarna - sprang med i de olika startgrupperna eller sist för att plocka in de blå reflexklädnyporna som markerade hela banan.

Och så årets nyhet - Night Trail Run 30 km - med duo och singel klass - där 38 löpare kom till start när det var ljus för att komma i mål i mörker. Vinnaren sa något om att det fanns många kossor som stod som publik.

Vätskekontroll med sportdryck från vår sponsor VitaminWell och vatten, lite cheerleaders längs med vägen och bara några stycken som behövde låna en bättre pannlampa ute i skogen.

Ett stort antal löpare som klarade milen för första gången, en annan löpare sprang av misstag en mil, men fick gott sällskap i form av våra kvastar. Andra sprang sitt första trail-lopp i mörker. Återigen mycket roligt att se många orienterare med i loppet efter två års avlysning pga 25manna.

Alla som sprang över mållinjen fick en special-designad trämedalj och lite smått och gott från vår sponsorer Lumonite och Ica Nära Järvastaden.

Funktionärer av alla åldrar, från sovande lilla N i bärsele och till veteraner i H75 jobbade med alla olika uppgifter: medaljutdelning, priser, vätska vid målet, Helenas Cafe filial, korvgrillning, bag-drop (även känd som väskinlämning), speaker i form av Johan R och Maria, sjukvårdsansvarige Einar som fick linda några stukade fötter och plåstra om ett blödande funktionärsfinger uppe på arenan, nummerlappsutdelning, direktanmälan och parkeringsvakter nere vid parkeringen vid Bögs Gård - stort tack för att ni ställde upp och vi hoppas att alla kommer använda sina gula reflexvästar under vinterns träningspass.

Laura och Daniel med flera som tagit hand om sociala medier, mejlfrågor och hemsidan. Vilket gäng!

Stort tack till Stockholm Maratonklubb som bidrog med ett antal funktionärer! Hoppas ni får trevliga träningar från Ytterby under året som kommer.

Stort tack till tävlingsledare Göran F och alla andra i tävlingsledningen: Stefan K, Lasse G, Mats O, Roger L, Daniel R, Jörgen K, Johan R, och Lena B som fixat med tillstånd från kommuner, länstyrelsen, polisen och pratat med Bögs Gård och Helenas Cafe, handlat material och hämnat och lämnat saker hit och dit.

För säkerhets skulle, ingen nämnd, ingen glömd - stort TACK till alla funktionärer!

Fyll in funktionäsenkäteten här så kan tävlingen förbättras inför 2019.

Och för er som hänger på sociala media, kolla in Facebook (@NightTrailRunSverige) och Instagram #nighttrailrun och #reclaimthedarkness för flera bilder från kvällen.

Night Trail Run hemsida här och årets resultat hittas här

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

 

Ytterby Attunda OKs klubbstuga

Postadress:
Attunda OK
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli