Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Stromqvist

Tack från Night Trail Run 2020

25 OKT 2020 22:45
Årets Night Trail Run blev annorlunda, som allt annat under 2020, för Night Trail Runs del blev tre kvällar av pannlampsmys vid Bögs Gård.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 22:45

Det kändes väldigt spännande att testa det nya pandemianpassade upplägget på vårt arrangemang.

Vi var inte säkra på hur attraktivt det skulle vara för alla löpintresserade.

Laura D’Angelo och Stefan Knorn har gjort ett fantastiskt jobb med att marknadsföra loppet, som lockade betydligt fler än jag trodde.

Inför årets lopp bestämde vi att bara ha en 5km-bana med varvning och det sparade mycket tid och kraft för oss "banläggare". Som ansvarig för banan har jag haft mycket hjälp av Stefan Martelius samt våra respektive Anna och Kristina. När väl banan är markerad behöver man kolla av den varje kväll inför loppet så att inget oförutsett inträffat.

I år var det första gången vi strax innan arrangemanget fick dra om banan på ett ställe och detta pga skogsavverkning. Man hade röjt ordentligt i kraftledningsgatan och lagt träd och grenar mitt i stråket.

Som vanligt gjordes den sista prepareringen av startplats och mål, timmarna innan loppet med hjälp av våra fantastiska medlemmar.

Förlöparna har en viktig roll att kontrollera banan innan första start och när de väl anlänt till målet och gett klartecken, kan vi skicka iväg de första löparna.

Att ha en öppen starttid mellan 1800 och 2000 var riktigt bra, även om vi trodde att de flesta skulle starta mellan 18 och 19.

Första kvällen gav sig löpare ut på båda banorna prick kl 2000 och övriga kvällar 1940-1945.

Det är helt fantastiskt att vara på plats och möta alla dessa glada löpare, som trots vädret bara hade positiva omdömen om arrangemanget.

Även om arrangemanget nu löpte över tre kvällar istället för en, så kändes det inte jobbigt. Arbetet på plats var ju mycket enklare och det krävdes inte lika många funktionärer varje kväll.

Efter första kvällen så hade vi hittat en bra rutin som gjorde att det gick väldigt fort att både iordningsställa och avveckla.

Med risk för att ha glömt någon kan man uttrycka "ingen nämnd och ingen glömd", men särskilda omnämnanden ur mitt perspektiv bör bla Lars Wilson ha som varje kväll var först på plats och en av de sista som lämnade. Göran Forsell som nyckelansvarig såg till att alla och allt kom in respektive ut varje kväll. Sist men inte minst, Mats Orbert, som är en fixare av klass. När han är där finns det inga problem som inte går att lösa. Och som sagt alla andra som hjälpt till får ett gemensamt omnämnande.

Det enda jag saknade vid årets arrangemang och det var jag nog inte ensam om: ROGER. Men i Rogers anda sprang hans syster Inger Lindén och hennes son Konrad 5 km Night Trail Run i Mullsjö.

Att döma av de kommentarer vi tagit del av så tror jag nog att detta med "ÖPPET SPÅR" har kommit för att stanna.

Otroligt uppskattat.

Som någon uttryckte det att även om den riktiga tävlingskänslan inte infann sig så var det en helt fantastisk upplevelse att springa efter reflexerna istället för att springa på ryggar i pannlampornas sken!

Vi kan nog nästa år fundera på detta och kanske skapa ett arrangemang för båda målgrupperna.

Text: Jörgen Karlsson

Foton: Stefan Knorn och Magnus Strömqvist

Kolla gärna in lite bilder från Instagram: https://www.instagram.com/nighttrailrun/

Skribent: Night Trail Run
E-post: Adressen Gömd

Night Trail Run

 

Ytterby Attunda OKs klubbstuga

Postadress:
Attunda OK
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli